Eukonkannon MM-kisat

Eukonkannon MM-kisat 30.6.-1.7.2017 Sonkajärvellä

Ilmoittaudu mukaan 2017 vuoden kisaan - ilmoittautumislomakkeet ovat avoinna nyt!

Katso vuoden 2017 rata ja sen selitteet tästä. Klikkaa kuvaa isommaksi.
undefined

EUKONKANNON KILPARATA JA SÄÄNNÖT

Alkuperäinen maastossa mutkitellut rata pisteaitoineen, kivineen ja puroineen on muokattu nykyaikaa vastaavaksi. Kilpailussa noudatetaan Eukonkannon kansainvälisen sääntövaliokunnan, EKSVK:n (International wife carrying competition rulescommittee, IWCCR) laatimia sääntöjä. 

EUKONKANNON MM-KILPASARJA 

Virallisen radan pituus on 253,5 metriä ja se on osittain hiekka- ja sorapintainen.

Radalla on yksi noin metrin syvyinen vesieste ja kaksi kuivaestettä. 

Kannettava eukko voi olla oma tai toisen, kuitenkin iältään yli 17-vuotias. 

Kannettavalla eukolla pitää olla painoa vähintään 49 kg. Jos kannettavan eukon paino on alle 49 kg, niin silloin eukolle laitetaan selkään eukonkantoreppu ja siihen painoja niin, että painoraja täyttyy. 

Eukon pudottamisesta ei saa sakkoa. Jos kantaja pudottaa eukon, hänen on nostettava eukko välittömästi selkäänsä tai syliinsä. 

Eukonkannossa ei saa käyttää apuvälineinä reppuja, hihnoja tms. 

Kilpailijoiden on noudatettava järjestäjien antamia ohjeita. Varsinaisessa MM-kilpailussa on vain yksi sarja, ja kilpailun voittaa se pari, joka kiertää radan nopeimmin. 

Kirjallinen protesti on toimitettava tuomaristolle 15 minuutin kuluessa viimeisen parin saapumisesta maaliin. MM-kisan voittajapari palkitaan laadukkaalla tuotepalkinnonnolla, jonka lisäksi pari saa ison kassillisen eukonkantotuotteita, eukon painon verran eukonkantojuomaa sekä eukonkantopatsaan. Kakkoset ja kolmoset saavat tuotepalkinnon sekä kassilliset eukonkantotuotteita sekä eukonkantopatsaat. Myös hauskin kilpailupari, paras asu ja voimakkain kantaja palkitaan eukonkantotuotekasseilla ja patsaalla. Osallistumismaksu 50 €. 

EUKONKANNON IKÄMIESTEN SARJA 

Eukonkannon ikämiesten sarjassa kantajan on oltava 40-vuotias tai sitä vanhempi. Muuten sarjan säännöt ovat samat kuin MM-kisassa. Osallistumismaksu 50 €. 

UUDISTUNUT EUKONKANNON JOUKKUESARJA 

Joukkuesarjassa kolme miestä kantaa eukkoa vuorotellen. Vaihto suoritetaan juomalla ”Eukonkantojuomaa” pullo tyhjäksi, jonka jälkeen matka jatkuu toisen kantajan voimin. Viisi nopeinta joukkuetta pääsee ajan perusteella loppuarviointiin. Tuomaristo antaa loppuarvioinnissa pisteet joukkueen ajasta, asusta ja innostuksesta – kukin osa-alue on 1/3 pisteiden lopullisesta määrästä. Kisan voittaa eniten pisteitä saanut joukkue. Nyt joukkueiden kannattaa panostaa myös asuun ja joukkuehenkeen. Osallistumismaksu 130 €. 

EUKONKANTO SPRINTTI 

Eukonkanto sprintissä kilpailee useita pareja yhtä aikaa noin 100 metrin pituisella radalla. Kantaja voi olla mies tai nainen, kunhan kannettava on vastakkaista sukupuolta. Lähtöjen parhaat pääsevät jatkoon ja illan loppukilpailuun. Kolme parasta paria palkitaan tuotepalkinnoilla.Osallistumismaksu 25 €. 

HUUTOSAKKIKILPAILU Yleisölläkin on mahdollisuus osallistua kisaan huutosakkikilpailuss